Какво е инверторен климатик?

Стандартните климатици, предлагани на пазара от няколко години, са инверторни. Технологията им е подобрена. Те са икономични, щадящи природата, пестящи енергия.

Какъв е принципът на работа на инверторните климатици?

Инверторните климатици ползват толкова енергия, колкото е необходима за поддържане на оптимален режим на работа.

Мощността, с която работят, зависи от текущата температура в помещението, от избрания режим и параметри, от условията навън. Инверторните климатици ползват около 1/3 по-малко енергия в сравнение с по-старите, конвенционални модели. Можем да твърдим, че цените на горивата и на електроенергията, направиха климатиците предпочитан и най-икономичен начин на отопление.

С какво се различават инверторния от конвенционалния климатик?

Разликата между двата типа климатици е в компресора. При т.нар конвенционални модели, предпочитаната температура се достига и поддържа, като компресорът работи на пълна мощност. При инверторните климатици, мощността на работа на компресора зависи от температурата в стаята и външните условия.

Един инверторен климатик, при достигане на желаната температура, автоматично сваля оборотите на компресора до минимум. Така, ползваната консумация пада. Самото потребление на енергия зависи от марката и модела на конкретния уред.

Предимства и недостатъци на инверторните климатици
Инверторните климатици имат подобрена функционалност и в тях са използвани иновативни технологии. Като всеки уред и те имат недостатъци. Последните са пренебрежимо малки в сравнения с предимствата им.

Недостатъци:
Цената им е по-висока. За сметка на това, тя се компенсира от повишената енергийна ефективност на климатика.
Оборотите на инверторните климатици се повишават по-бавно и плавно. Поради тази причина, желаната температура, в режим на отопление, се достига по-бавно. Препоръчваме да не ги изключвате през целия отоплителен сезон. Просто променяйте температурата от дистанционното.

Предимства:
Автоматичното регулиране на мощността, спрямо условията на външната среда и тази в стаята, подобрява ефективността на уреда.
Автоматичното размразяване е по-добре решено при инверторните климатици. Това ги прави по-надеждни за отопление.
Инверторните климатици работят ефективно и при по-ниски стойности на външната температура. Стандартно, моделите на всички производители GREE, DAIKIN, MITSUBISHI ELECTRIC, Inventor, работят добре при -15 градуса. Шоковите тестове показват отлично поведение дори при -25, -30 градуса. За по-студените региони на България те с отлично решение за отопление.

Нужна ли ви е още информация? Свържете се с нас, или ни посетете в офиса ни, и ние ще ви препоръчаме най-подходящия за вас модел.

Предлагани марки: