Вентилационни системи

Поддържането на чистотата и подвижността на въздуха е от съществено значение за осигуряване на здравословна среда в работните помещения, както и в дома.

Вентилация се нарича онази съвкупност от устройства и мероприятия, която има за цел да организира обмена на въздуха в помещението. При различните типове помещения съществуват различни показатели за правилен въздухообмен така, че да се поддържа здравословна среда.

Съществуват различни видове вентилационни системи и различни видове класификации на вентилационните системи, смукателни и нагнетателни вентилационни системи спрямо предназначението, канални и безканални вентилационни системи в зависимост от изпълнението на конструкцията на вентилацията; с изкуствено или механично задвижване, както и спрямо вида конструкция на вентилацията може да бъде канална вентилация или безканална вентилация.

Устройствата в една вентилационна система могат да бъдат разположени, така че да удовлетворяват напълно желанието на потребителя за циркулация на определен обем въздух или на специфични места в помещенията. В една стандартна вентилационна система най-често разполагаме с всмукателен вентилатор, нагнетателен вентилатор, филтърна система, рекуператор и сензор за влага.

Основната функция на всмукателния вентилатор е да отвежда отработеният и застоял се въздух извън помещението. Често пъти в бита този вентилатор бива наричан аспирация. Всмукателният вентилатор може да бъде положен както на тавана и пода, така и на стената в помещението. По този начин делим всмукателните вентилатори на три основни вида:
* таванна смукателна вентилация
* стенна смукателна вентилация
* подова смукателна вентилация.

При различни ситуации експертите от ClimaCity.bg са насреща за консултация относно подходящата смукателна вентилация за клиентите на компанията. Свържете се с нас.

Нагнетателният вентилатор в една вентилационна система е с функцията за вкарване на чист и свеж въздух в помещението. Всяка една вентилационна система неминуемо разполага с този основен елемент от нея. Нагнетателният вентилатор е добре да бъде безшумен за нощен режим на работа, ако помещението е жилищно, или в близост до жилищни сгради. В зависимост от обема въздух, който трябва да циркулира в помещението се използват нагнетателни вентилатори с различни мощности.

Основна част от правилно функциониращата вентилационна система е така наречената филтърна система на вентилацията. Въздушните филтри на една вентилационна система е важно да бъдат винаги чисти, което предполага поддръжка на филтрите от страна на ClimaCity.bg, в зависимост от средното замърсяване на входящият въздух в помещението.

Топлообменникът, или познат още под термина рекуператор се грижи за намаляване на температурните загуби при вентилация в помещението. Често пъти, при наличието на големи температурни разлики извън и вътре в помещението, ако топлообменникът във вентилационната система не функционира правилно физически се усеща рязка промяна в температурата.

Сензорът за влага е петият и последен елемент от основата на правилно функциониращата вентилационна система. При достигането на определен процент влажност на въздуха в помещението тя има основна заслуга за включването на вентилацията.

За повече информация, свързана с проектиране, изграждане и поддръжка се обръщайте към нас.

Изпратете запитване на:

Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

Или се свържете:

Имейл: shop@climacity.bg
Телефон: (+359) 893 02 3984
Телефон за София: (+359) 893 02 3984
Телефон за Пловдив: (+359) 893 02 3984
Телефон за Стара Загора: (+359) 893 02 3984
Работно време: Пон - Петък: 9:30 - 18:30 - Магазин
Пон - Петък: 8:30 - 17:30 - Склад
Онлайн: 00:00 - 24:00
Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов №43A (до Новата Поща) - магазин гр. Бургас, к-с Изгрев, бл.135, вх. А / дясно - склад

Предлагани марки: