Как да купим климатик онлайн?

Броят на онлайн магазините нараства бързо, особено след 2007-ма година. Българите не правят изключение. Осъзнали удобството от онлайн пазаруването, българските потребители придобиха културата на този тип покупка.

Българските онлайн магазини са разпределени в 3 основни групи. Първата е тази, базирана  на готов програмен код. Втората група е базирана на сървъри тип SaaS – онлайн магазинът е на сървър с още много други проекти. Плаща се такса за ползване. Третата група потребители са с онлайн магазини, базирани на специализиран CMS, адаптиран към техните нужди и с индивидуален дизайн. Трудно е да се определи кое решение е най-добро. Обикновено е това, което решава оптимално група задачи, базирано на бюджет.

Освен този способ на онлайн сделки, много търговци използват специализирани сайтове за търговия – Амазон, eBay, alibaba, популярните в България OLX, eMag, или директно в т.нар marketplace на социалните мрежи.

Наличието само на онлайн магазин, без значение от избора на платформа, е недостатъчен. Необходима е работа по позициониране на онлайн бизнеса и съпровождаща работа в социалните мрежи.

Ще се спрем на търговията с климатици, тъй като сме от повече от четвърт век в този бранш и го познаваме добре. Основните 2 потока потребители влизат на сайтoвете за продажба на климатични системи чрез органично търсене в търсещи сървъри и платени публикации в социални мрежи.

Когато потребителите търсят климатик в търсачки като Google и Bing, те използват ключови думи и фрази. Последните описват типа на климатика, характеристики – филтри, ниво на шум или капацитет, марка или ценови клас.

Някои от общите ключови думи и фрази, които потребителите използват са по-долу.
- Климатик
- Инверторен климатик
- Климатици на добри цени
- Енергийно ефективен климатик
- Тих климатик
- Климатици с Wi-Fi управление
- Промоции на климатици
- Монтаж на климатици
- Марки климатици  - " Daikin климатик", "климатик Мицубиши" или "климатик Viessmann").

Освен това, потребителите често търсят информация относно предлаганите услуги. Това са -  гаранция и сервиз на климатици, отзиви и рейтинги на климатици, как да изберат подходящ климатик за своя дом или офис, съвети за енергоспестяване с климатици, поддръжка и почистване на климатици.

Всички тези ключови думи и фрази могат да бъдат комбинирани или разширени. Така се осигуряват по-точни резултати. Те помагат на потребителите да намерят подходящия климатик, който да отговаря на техните нужди и предпочитания.

Зад всеки онлайн магазин стои екип, който съществува физически. Професионалните съвети и консултации оформят окончателното решение на потребителя. Разгледайте каталога с климатици в нашия онлайн магазин. Открийте подходящия като използвате търсачката. Изпратете запитване или кандидатствайте за стоков кредит. Свържете се с нас чрез информацията за контакти или ни пишете в чата.

Следете нашия блог за полезна информация и съвети.

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения