Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric

Всяка серия климатици на големите производители има своите предимства. При едно това е енергийна ефективност от ново поколение, при други е външният вид или интелигентното управление.

Днес ще сравним две серии климатици на една от предпочитаните марки в България. Това са Мицубиши електрик EF и LN

Mitsubishi Electric предлага на пазара уреди с високо качество. Независимо от общите характеристики, тези две серии имат както общи черти, така и специфични различия във функции и възможности.

Основната разлика между сериите EF и LN на Мицубиши Електрик е в техните технически параметри.

И двете серии климатици са с висока енергийна ефективност. LN серията е хиперинвертор А+++ и на охлаждане, и на отопление. Те са по-енергийно ефективни.

Основна разлика между Mitsubishi Electric EF и Mitsubishi Electric LN е и техният дизайн и размерите. LN Diamond серията изпъква с луксозен дизайн. Специално покритие на повърхността на корпуса придава на вътрешното тяло дълбочина на цвета и изискан завършек.

Между двете серии, EF и LN, има разлика и във функциите. И двете серии имат автоматичен рестарт. Серията LN има 3D сензор за улавяне на човешко присъствие, Plasma Quad система за филтриране на въздуха и двойна ламела. 

И накрая, от основните разлики между сериите EF и LN е в тяхната цена. Климатиците от серия LN са обикновено по-скъпи от климатиците от серия EF поради по-високата им енергийна ефективност и допълнителните им функции.  Независимо от това, че двете серии на този производител са в малко по-висок ценови клас, инвестицията в дългосрочен план си струва.

И така, сериите Mitsubishi Electric EF и LN са различни като техните технически параметри, дизайн, функции и цена. Изборът между тези две серии зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя. 

За какво са подходящи климатиците от тези 2 серии?

Климатиците Mitsubishi Electric LN и EF са подходящи за различни случаи. Зависи какви са конкретните нужди на потребителя. 

В какви случаи да подходящи климатици Mitsubishi Electric LN?
Те са подходящи за по-големи помещения. Имат по-голяма мощност и капацитет от серията EF серията.

В какви случаи климатиците Mitsubishi Electric EF са подходящи?
Климатиците Mitsubishi Electric EF са подходящи за по-малки и средни помещения. Уредите от серията EF са по-компактни. Това ги прави по-удобни за малки и средни пространства. Същото важи и за машините като мощност.

Тези са само някои примери за това, за какви случаи са подходящи климатиците Mitsubishi Electric LN и EF. 

За оферта и приятни изненади, за условия за монтаж, промоции и отстъпки, свържете се с нас.

Телефон: (+359) 893 02 3984 или пишете в чата.

Прочети още

Как да изберем климатик за малко жилище?
Как да изберем климатик за малко жилище?

Климатизацията на малко жилище може да е истинско предизвикателство.  Представяме марки и модели климатици, подходящи за вас.

Прочети още >
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта

За всяка поръчка направена през сайта през мартенските съботи и недели на 2023 получавате 10% намаление за всички продукти, които не са в промоция.

Прочети още >
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците

Коефициентите COP, EER, SCOP и SEER измерват енергийната ефективност на климатични системи – климатици и термопомпи.

Прочети още >
Въпроси, които често си задаваме при търсене на нов климатик
Въпроси, които често си задаваме при търсене на нов климатик

Съвременните информационни канали дават възможност за по-добра осведоменост преди покупката. Потребителите имат възможност да изберат подходяща марка климатик, да сравнят цени и, в крайна сметка, да направят информиран избор.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения