Кои са важните въпроси, които трябва да зададете, ако сте в Бургас и искате да закупите климатик

Ако сте в Бургас и искате да купите климатик, без значение дали от онлайн магазин или на място, препоръчваме да се съобразите с особеностите на климата.

По всяка вероятност, първоначално вие ще зададете същите въпроси, които биха задали потребителите на други места. Тези въпроси са свързани с нужната мощност за вашето помещение, енергийната ефективност на уреда, условията на монтаж и гаранция, възможността за гаранционна и следгаранционна поддръжка.

Има и някои специфични въпроси, които могат да бъдат зададени от потребителите в Бургас или по другите населени места край морето.

Как определен модел климатици ще се справя с високата влажност?
В крайбрежните райони като Бургас, влажността често е по-висока, което може да повлияе на работата на климатика. Обикновено в описанието на характеристиките на климатичните системи такава информация не присъства. Препоръчваме ви да се свържете с нашия екип  или да пишете в чат-а за повече информация.

Има ли специфични изисквания към поддръжката на климатичната система в райони с висока соленост?
Соленият въздух може да ускори корозията на металните части на климатика. При съвременните материали и тяхната обработка, този проблем е по-малък. Независимо от това, консултирайте се със специалист.  

Как климатикът ще се справя с високите летни температури и ветровете, които са постоянно явление по морския бряг?
В Бургас, и по цялото Черноморие, летните температури не достигат много високи стойности. Ветровете обаче са постоянно явление, на моменти - силни. Това изисква усилване на монтажа на външните тела. Екипът на Climacity.Bg има дългогодишен опит и се справя успешно и със сложни монтажи.

Какви са специфичните условията за инсталация на климатик в многоетажна жилищна сграда?
В някои многоетажни жилищни сгради, каквито се срещат в по-големите градове, в т.ч. Бургас, е възможно да има специфични ограничения или изисквания за инсталиране на климатици. При санирането, което е усилено в последните години, има специални места за монтаж на външните тела.

Какъв е най-добрият начин за климатизиране на дома ми без да увеличавам сметката за електричество?
Изберете климатик с висок клас на енергийна ефективност. Тя е посочена в характеристиките на конкретния модел. Независимо от това, свържете се с нашите консултанти за повече информация и препоръки.

Надяваме се, че с тази информация сме помогнали да изясните особеностите, с които трябва да се съобразите при избора на климатична система за дома и офиса ви. Следете редовно нашия блог за още съвети.
  

Прочети още

Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения