Още за предимствата на инверторните климатици?

Какви предимства имат инверторните климатици?

Технологиите се развиват със скорост, която учудва дори тези, които ги прилагат. Иновативните решения са съсредоточени в щадящи решения. Обръщаме внимание на онези страници в ръководствата за употреба и описание на устройствата, които разкриват информация нови, щадящи хората и природата специфики.

Все по-често към нашите консултанти се отправят въпроси, свързани с предимствата на инверторните климатици. Дали това е мода и стремеж да се използват нови думи, или е опит да се търсят ефективни решения за отоплението и поддържането на здравословна температура в дома и офиса.

Какво е инверторен климатик? - вижте в този линк.

Инверторни климатици се появиха в последните няколко години. Те бързо завладяха пазара и станаха търсен продукт. Причината е, че за тях се говори, като за енергоефективни, и пестящи енергия в сравнение с конвенционалните. Има и скептици, които не приемат тази теза.

Инверторните климатици се характеризират с използването на инверторна верига, чиято задача е да преобразува променливия ток в постоянен. Постоянният ток дава възможност за управление и регулиране. По този начин се извършва плавна промяна в режима на работа на компресора и съответно до по-плавно охлаждане и отопление.

Инверторните климатици са много по-мощни и едновременно с това – енергопестящи, икономични и безшумни в сравнение с конвенционалните.

Инверторните климатици пестят електроенергия

При първоначално включване компресорът започва работа и плавно преминава към по-висока мощност. При достигане на желаната температура, която предварително е посочена от потребителя, компресорът преминава в щадящ режим - работа на ниска мощност. Така се поддържа температурата в оптимални граници.

Доказано е, че работната моментна мощност е приблизително наполовина при достигане на желаната температура. Така, консумацията на електроенергия се намалява значително – до 50-65%, сравнено с обикновените климатици.

Осигурява се по-дълъг живот на компресора

Начинът, по който работят инверторните климатици, запазва компресора много по-дълго време и удължава технологичния му живот.  Една от причините е по-рядкото включване и изключване. Инверторният климатик сам намалява мощността, с която работи, за да поддържа желаната температура. Важен момент е, че инверторният климатик не замръзва. Изобщо, този уред издържа много по-дълго време от обикновения климатик.

Бързо достигане до желаната температура

Порад факта, че инверторните климатици имат режим на висока мощност, те достогат до желаната температура много по-бързо от конвенционалните.

Поддържането на стайна температура, работа на вънпното тяло при екстремни температури навън (до -20 градуса) са други предимства, които правят уредите много търсени.

Прочети още

Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >
Кои климатици са безшумни?
Кои климатици са безшумни?

Един от често задаваните въпроси, които ни задавате, и са свързани с качествата на климатиците е нивото на шума, който те създават. Важно е да се отбележи, че отговор на този въпрос се дава отделно за вътрешното и външното тяло.

Прочети още >
Как да купим климатик онлайн?
Как да купим климатик онлайн?

Когато потребителите търсят климатик в търсачки като Google и Bing, те използват ключови думи и фрази. Последните описват типа на климатика, характеристики – филтри, ниво на шум или капацитет, марка или ценови клас.

Прочети още >
Какво знаем за Veissmann Group?
Какво знаем за Veissmann Group?

Veissmann Group е бранд с дългогодишна история от успехи. Има имидж на производител на висококачествени уреди, системи и цялостни решения за климатизация, които улесняват живота на хората и гарантират оптимален комфорт в дома и офиса.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения