Избор на правилното място за монтаж на климатик

Как да изберем място за монтаж на климатик?


Един климатик показва своите предимства и развива потенциала си, когато е подбран правилно според помещението. Всяка машина, според мощността си, работи оптимално в среда и условия, за които е проектирана.

Вече разказахме за това, колко е важно капацитетът на уреда да е правилният. Има и множество други фактори. Например мястото, на което се монтира. Отстоянието от стени, мебели, таван е важно. Всеки модел има своите изисквания и те са известни на професионалистите в бранша.

Ще дадем пример с една конкретна серия на климатици Gree - Gree Soyal.
Бел: Схемите по-долу са от ръководствата, предоставени от производител.

Как да изберем място за монтаж на климатик?При монтаж на външното тяло на сплит системата преди всичко трябва да се избере подходящ тип стойка според мястото, където ще се постави тялото и тежестта му. В документацията има посочени конкретни параметри. Тук има голямо разнообразие от решения – от професионални, до такива с подръчни материали. 

Пред самия „климатик“ трябва да има най-малко 2 метра разстояние. Встрани и отзад стената да е на около 30 см. Отгоре и на страната, от която излиза тръбата – да са на около половин метър от преграда. Понякога с тези изисквания се правят компромиси, които задължително трябва да са консултирани със специалист.

Как да изберем място за монтаж на климатик?За монтажа на вътрешното тяло също има изисквания. Първо е добре да прецените обзавеждането. Новите климатици, които има I-FEEL функция и създават по-комфортна атмосфера в стаята. Все пак е добре да съобразите местата за сядане, евентуално леглата. Консултирайте се, или извикайте на оглед специалист на фирмата, от която сте закупили климатика.

Нека в близост до вътрешното тяло да няма мебели. Стремете се да не го поставяте в „ниша“. Ето как изглеждат изискванията спрямо местоположението на климатици Gree Soyal.Информация за Gree:
Една от предпочитаните марки на българския пазар на климатична техника са климатиците Gree. Това не е случайно. Както от фирмата твърдят, там се създават уреди по "технология на комфорта", която вдъхва нов живот в ежедневието. Стремежът е да се създават климатици на приемливи цени, които не вредят на природата.

В GREE се стремят да проучват, проектират и разработват най-висококачествените продукти за климатизация в света. И го правят в атмосфера на уважение и лоялност както към своите колеги, така и към клиентите си. 

Технологичните новости в новите продукти на Gree са придобили популярност. Всяка серия носи своята специфика и предимства. 

Прочети още

Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения