Пречиствателите на въздух на Daikin срещу респираторни вируси

Резултатите от тестовете, проведени в лабораториите на Института Луи Пастьор, пречиствателите за въздух на Daikin елиминират повече от 99.98% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2.5 минути. Този вирус е от същата фамилия като SARS-CoV-2, коронавиируса, който предизвика пандемията COVID-19.

Устройствата бяха също така оценени като изключително ефективни. Унищожават 99.93% от  H1N1 вируса за 2.5 минути*. H1N1 предизвиква обикновен грип.

Това означава, че пречиствателите на Daikin са една отлична допълнителна мярка срещу респираторните болести. Ефективността на нашите компактни plug-and-play, готови за използване без допълнителни настройки – саморазпознаващи се, пречистватели е постигната чрез комбинация от високо производителен HEPA филтър, който прихваща вирусите, последван от интензивно подлагане на патентована от Daikin технология Flash Streamer, която елиминира вируса, и допринася до силно намаляване на риска от пренасяне на респираторни вируси.

По време на пандемията COVID-19 затворени помещения като магазини и офиси, заведения и места за настаняване, болници и училища се стремят да осигурят безопасна среда. Възухопречиствателите на Daikin са подходящи като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и потенциалното намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2.

Редовната вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Да се използват вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха е ефективно за повишава на качеството му. Вкарването на чист въздух в затворени помещения е перфектна алтернатива на класическото проветряване. Това важи особено за случаите, в които по обективни причини отварянето на прозорци е невъзможно. За горещите летни дни и за студените месеци това също е решение.

Галерия

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения