Пречиствателите на въздух на Daikin срещу респираторни вируси

Резултатите от тестовете, проведени в лабораториите на Института Луи Пастьор, пречиствателите за въздух на Daikin елиминират повече от 99.98% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2.5 минути. Този вирус е от същата фамилия като SARS-CoV-2, коронавиируса, който предизвика пандемията COVID-19.

Устройствата бяха също така оценени като изключително ефективни. Унищожават 99.93% от  H1N1 вируса за 2.5 минути*. H1N1 предизвиква обикновен грип.

Това означава, че пречиствателите на Daikin са една отлична допълнителна мярка срещу респираторните болести. Ефективността на нашите компактни plug-and-play, готови за използване без допълнителни настройки – саморазпознаващи се, пречистватели е постигната чрез комбинация от високо производителен HEPA филтър, който прихваща вирусите, последван от интензивно подлагане на патентована от Daikin технология Flash Streamer, която елиминира вируса, и допринася до силно намаляване на риска от пренасяне на респираторни вируси.

По време на пандемията COVID-19 затворени помещения като магазини и офиси, заведения и места за настаняване, болници и училища се стремят да осигурят безопасна среда. Възухопречиствателите на Daikin са подходящи като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и потенциалното намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2.

Редовната вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Да се използват вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха е ефективно за повишава на качеството му. Вкарването на чист въздух в затворени помещения е перфектна алтернатива на класическото проветряване. Това важи особено за случаите, в които по обективни причини отварянето на прозорци е невъзможно. За горещите летни дни и за студените месеци това също е решение.

Галерия

Прочети още

Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения