Пречиствателите на въздух на Daikin срещу респираторни вируси

Резултатите от тестовете, проведени в лабораториите на Института Луи Пастьор, пречиствателите за въздух на Daikin елиминират повече от 99.98% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2.5 минути. Този вирус е от същата фамилия като SARS-CoV-2, коронавиируса, който предизвика пандемията COVID-19.

Устройствата бяха също така оценени като изключително ефективни. Унищожават 99.93% от  H1N1 вируса за 2.5 минути*. H1N1 предизвиква обикновен грип.

Това означава, че пречиствателите на Daikin са една отлична допълнителна мярка срещу респираторните болести. Ефективността на нашите компактни plug-and-play, готови за използване без допълнителни настройки – саморазпознаващи се, пречистватели е постигната чрез комбинация от високо производителен HEPA филтър, който прихваща вирусите, последван от интензивно подлагане на патентована от Daikin технология Flash Streamer, която елиминира вируса, и допринася до силно намаляване на риска от пренасяне на респираторни вируси.

По време на пандемията COVID-19 затворени помещения като магазини и офиси, заведения и места за настаняване, болници и училища се стремят да осигурят безопасна среда. Възухопречиствателите на Daikin са подходящи като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и потенциалното намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2.

Редовната вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Да се използват вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха е ефективно за повишава на качеството му. Вкарването на чист въздух в затворени помещения е перфектна алтернатива на класическото проветряване. Това важи особено за случаите, в които по обективни причини отварянето на прозорци е невъзможно. За горещите летни дни и за студените месеци това също е решение.

Галерия

Прочети още

Climacity.bg откри в Бургас своя интерактивен консултативен център
Climacity.bg откри в Бургас своя интерактивен консултативен център

Представяме нашия нов магазин за климатици в центъра на Бургас.

Прочети още >
Дарение от Climacity за детска градина Моряче в Бургас
Дарение от Climacity за детска градина Моряче в Бургас

Climacity.BG дари климатик  GREE на детска градина МОРЯЧЕ в к-с Славейков, Бургас. 

Прочети още >
Топлината през зимата и неговата цена
Топлината през зимата и неговата цена

Централното парно, като резултат от динамиката на цената на природния газ, ще е няколко пъти по-скъпо от отопление на климатик.

Прочети още >
Феноменът GREE
Феноменът GREE

Климатиците GREE се налагат с качество, с перфектно напасване на различни режими на работа и енергийна ефективност. Всяка нова серия е надграждане, резултат от научна и развойна инженерингова дейност.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения