Пречиствателите на въздух на Daikin срещу респираторни вируси

Резултатите от тестовете, проведени в лабораториите на Института Луи Пастьор, пречиствателите за въздух на Daikin елиминират повече от 99.98% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2.5 минути. Този вирус е от същата фамилия като SARS-CoV-2, коронавиируса, който предизвика пандемията COVID-19.

Устройствата бяха също така оценени като изключително ефективни. Унищожават 99.93% от  H1N1 вируса за 2.5 минути*. H1N1 предизвиква обикновен грип.

Това означава, че пречиствателите на Daikin са една отлична допълнителна мярка срещу респираторните болести. Ефективността на нашите компактни plug-and-play, готови за използване без допълнителни настройки – саморазпознаващи се, пречистватели е постигната чрез комбинация от високо производителен HEPA филтър, който прихваща вирусите, последван от интензивно подлагане на патентована от Daikin технология Flash Streamer, която елиминира вируса, и допринася до силно намаляване на риска от пренасяне на респираторни вируси.

По време на пандемията COVID-19 затворени помещения като магазини и офиси, заведения и места за настаняване, болници и училища се стремят да осигурят безопасна среда. Възухопречиствателите на Daikin са подходящи като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и потенциалното намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2.

Редовната вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Да се използват вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха е ефективно за повишава на качеството му. Вкарването на чист въздух в затворени помещения е перфектна алтернатива на класическото проветряване. Това важи особено за случаите, в които по обективни причини отварянето на прозорци е невъзможно. За горещите летни дни и за студените месеци това също е решение.

Галерия

Прочети още

EMURA - дизайнерските климатици на Дайкин
EMURA - дизайнерските климатици на Дайкин

Какви са предимствата на най-награждаваната серия на Дайкин?

Прочети още >
Избор на правилното място за монтаж на климатик
Избор на правилното място за монтаж на климатик

Вече разказахме за това, колко е важно капацитетът на уреда да е правилният. Има и множество други фактори. Например мястото, на което се монтира.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения