Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

Ние, екипът на Climacity.bg подкрепяме използването на зелена енергия. В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Специализирахме се в проектиране и изграждане на фотоволтаични системи. В България те стават все по-популярни. Цените им намаляват, докато ефективността им се увеличава. Реализирали сме проекти както за еднофамилни стопанства и домове, така и за хотели и ваканционни комплекси. В нашето портфолио са фотоволтаични системи на индустриални сгради, големи фотоволтаични паркове.

соларни панели в частен дом

соларни панели във ваканционен комплекс

фотоволтаичен парк

Каква е разликата между фотоволтаик и соларен панел?

В ежедневието тези две понятия се използват като синоними. Независимо, че са приели това звучене, между тях има разлика.

Фотоволтаик се нарича самата технология за преобразуване на слънчевата в електрическа енергия. Чрез фотоволтаичния ефект светлинната енергия се превръща в електрическа чрез полупроводникови материали.

Соларен панел е устройство, което чрез фотоволтаична технология преобразува слънчевата в електрическа енергия. Всеки панел се състои от множество свързани фотоволтаични клетки, изработени от полупроводникови материали. Соларният панел е продукт, който е предназначен за производство на електричество, както за промишлени, така и за битови нужди.

Фотоволтаичните клетки преобразуват слънчевата енергия в прав ток. Чрез инвертор правият ток се преобразува в променлив и осигурява захранване на електроуредите в дома/сградата. По този начин ви прави независими. Излишната електроенергия се съхранява в акумулатори или се подава към енергопреносната мрежа.

Контролер следи работата на фотоволтаичната система. Една  от задачите е да следи за нивото на зареждане на акумулаторите – тяхното пълно изпразване или презареждане.

Освен за производство на електричество за битови и промишлени нужди, фотоволтаични системи често се използват за климатизация, за получаване на топла вода, за охлаждане. Широко приложение намират и за осигуряване на захранване на апаратура или отделни устройства в райони без енергопреносна мрежа.

Ние държим на качеството и ефективност. Наблягаме на работата с доказани марки.

Особен фокус даваме на ефективността, защото тя компенсира доста бързо разликата в цената.  В крайна сметка качествените соларни панели са по-изгодни като надеждност и производителност. Работим основна с Реком и Dah Солар.

За инвенторите, които преобразуват правия ток в променлив, препоръчваме Хуауей. Нашето мнение е, че към момента те дават най-добро съотношение цена и качество.

Нашият екип има опита и може да предложи съдействаме и при кандидатстване при отворени програми за зелена енергия.

За повече информация - свържете се с нас - тел (+359) 893 02 3984 - за цялата страна, въйбър, whatsup и в нашия чат.Галерия

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения