Изборът на климатик влияе върху здравето

В семейството се стремим да осигурим перфектна грижа за здравето – нашето и на близките ни. Поддържаме чистота, стремим се да осигурим достатъчно пространство за всеки, светлина и, разбира се, много усмивки.

Климатиците са уреди, които почти на 100% заеха пазара на отоплителни тела в градска среда. Дори е жилищни сгради, в които е осигурeно централно отопление, тези електроуреди присъстват във всеки дом.

Това предизвиква дизайнерите да стават все по-изобретателни във визията на вътрешните тела. Шумът също не е без значение.

Едно неподозирано качество на инверторните климатици, каквото са почти всички продукти, които предлагаме, е това, че пречистват въздуха, казано простичко. Те успяват да се справят с множество замърсители. Премахват миризми, унищожават вируси, пречистват въздуха от бактерии и плесени, които се съдържат в него.

Причината за тези възможности са иновативните филтри, използвани при инверторните климатици. Въздушният поток, който преминава през тях, бива пречистван от праха, в който се съдържат упоменатите замърсители.

Инверторните климатици са предпочитани за инсталиране в помещения, в които хората се заседяват за дълго време. Създава се здравословна среда и по-добро качество на живот за семейството и за екипа в офисите.

За пръв път климатик с инвертор се появява през 1980 година, и само една година по-късно инверторни климатици са пуснати на пазара за битови потребители. Днес, точно 40 години по-късно, над 50% от климатиците в света, и почти 100% от тези в Япония, са от инверторен тип.

За повече информация, задайте своя въпрос на нашите консултанти!

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения