Какво е мултисплит система за климатизация?

Стремежът към енергийна ефективност не трябва да отстъпва на естетиката и оптимизираните пространства. Една такава възможност е използването на няколко различни вътрешни тела от различен тип или уреди за затопляне на вода, с едно външно тяло. 

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Този вид система е предпочитан избор за климатизация на няколко помещения едновременно. Тя спестява място за поставяне на външните тела по фасадата.

Мултисплит системите могат да бъдат енергийно ефективни, защото големият компресор работи по-ефективно от няколко по-малки такива по капацитет. Те създават необходимия комфорт като позволяват различна контрола на температурата в отделните помещения, в зависимост от индивидуалните потребности или предпочитания.

Естетиката. Мултисплит системите също така са по-естетични, тъй като изискват по-малко пространство за външните единици и могат да бъдат монтирани така, че да са по-малко забележими.

Какви са основните предимства на мултисплит системите?


Мултисплит системите имат ключови предимства пред използването на няколко климатика

Те са енергийно ефективни. Една отделна външна единица може да се свърже с няколко вътрешни, което е по-ефективно от използването на множество единични системи - климатици.

Могат да се управляват индивидуално. Може да се регулира температурата в различни стаи, независимо една от друга, което позволява персонализиран комфорт.

Спестяват пространство. Няма нужда от множество външни единици, което спестява пространство отвън и прави системата по-естетична. При използването на отделни климатици за всяко помещение, се налага слагането на повече външни тела.

Мултисплит системите са налични в различни конфигурации, което позволява на потребителите да изберат тази, която най-добре отговаря на техните нужди. Всички брандове предлагат богат избор от различни типове и серии вътрешни тела.

Тъй като има само една външна единица, общият шум от системата може да бъде по-малко от този при използване на множество единични системи.

По-лесно е да се поддържа и обслужва една външна единица, отколкото множество такива.

За да изберете подходяща мултисплит система, трябва да се имат предвид редица фактори, като площта и брой на помещенията за климатизиране, мощността и енергийната ефективност на външното и вътрешните тела, разстоянието и денивелацията между външното и вътрешните тела, марката и гаранцията на системата, цената и монтажа на системата.

В общи линии, трябва да избирате система, която отговаря на вашите нужди и бюджет, като се съобразявате с качеството и надеждността на продукта. Също така, е препоръчително да се консултирате с професионален монтажист, който може да ви даде съвет за най-добрия вариант за вашия дом.

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения