Какви въпроси задавате, когато искате да купите климатик?

Систематизирали сме въпросите, които задавате, когато искате да купите климатик. Отговорите на много от тях ще откриете в мрежата. Те са свързани с техническите характеристики. Независимо от това, ако желаете решението да е оптимално - обърнете се към специалистите в нашите магазини за климатици. Те умеят да съчетаят оптимално изискванията и бюджета.

Потребителите, които искат да купят климатик, често задават следните въпросите, които разглеждаме по-долу.

Каква мощност на климатика ми е необходима?
Мощността на климатика трябва да съответства на размера на помещението, в което ще бъде инсталиран. Препоръчваме да се съобразите изключително с обема. Площта е по-лесна за измерване, но тя не винаги дава правилна преценка. Климатиците са проектиране с капацитет да работят оптимално с определен обем въздух.

Колко енергоефективен е климатикът?
Енергийната ефективност е много важна. Климатиците, които консумират по-малко енергия, ще намалят разходите за електроенергия. Имайте предвид, че енергийната ефективност на един и същи модел зависи и от условията в конкретната държава. Затова следете характеристиките на местните онлайн магазини като Climacity.bg. Възможно е един модел в България да е A++, докато в Гърция да е A+++ и обратно. Обикновено енергийната ефективност е различна при отопление и охлаждане. В последните месеци в нашия онлайн магазин добавихме нови серии на известни марки, които са от най-висок клас.

Какъв е шумът при работа на уреда? Има ли нощен режим?
По-старите модели климатици са шумни, както външното, така и вътрешното тяло. Те нарушават спокойствието при сън и работа. Създават неприятно усещане с непрекъснатия шум и бръмчене. Особено, ако се използват през нощта в спалня.

Какъв вид поддръжка изисква климатикът?
Поддръжката на климатика има няколко нива. Определени дейности може да извършите сами. Една от тях е почистването на филтъра, което е препоръчително да се случва на 2 седмици. В противен случай качеството на въздуха в помещението ще се влоши. Редовната поддръжка е важна за продължителната ефективност на вашия уред е. Годишната профилактика е силно препоръчителна. 

Колко струва монтажът на климатика?
Цената на монтажа зависи от модела, мястото, отдалечеността. Свържете се с нас за повече информация. Нашите специалисти имат опит и умения.

Има ли допълнителни функции, като Wi-Fi управление, таймери, други?
Какъв е дизайнът на климатика? 

Тези и много други въпроси намират своя бърз отговора, ако се свържете с нашия екип.

Прочети още

Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >
Кои климатици са безшумни?
Кои климатици са безшумни?

Един от често задаваните въпроси, които ни задавате, и са свързани с качествата на климатиците е нивото на шума, който те създават. Важно е да се отбележи, че отговор на този въпрос се дава отделно за вътрешното и външното тяло.

Прочети още >
Как да купим климатик онлайн?
Как да купим климатик онлайн?

Когато потребителите търсят климатик в търсачки като Google и Bing, те използват ключови думи и фрази. Последните описват типа на климатика, характеристики – филтри, ниво на шум или капацитет, марка или ценови клас.

Прочети още >
Какво знаем за Veissmann Group?
Какво знаем за Veissmann Group?

Veissmann Group е бранд с дългогодишна история от успехи. Има имидж на производител на висококачествени уреди, системи и цялостни решения за климатизация, които улесняват живота на хората и гарантират оптимален комфорт в дома и офиса.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения