Знаете ли за тези ползи от климатиците?

Знаете ли за тези ползи и предимства, когато купувате климатици?

Всеки обича комфорта. Освен комфорт, какви други ползи има от климатиците? Климатизацията осигурява защита и по-добро качество на живот в нашия собствен дом. Например, Климатиците намаляват вероятността за астматични пристъпи.

 

Знаете ли, че наличието на климатици във вашия дом спомага за намаляване на вероятността за поява на астматичен пристъп?

Според проучвания на медицински институти, климатизацията намалява влажността. Едновременно с това се намалява количеството на полените, мухъла, плесента и други външни алергени във въздуха, които потенциално могат да доведат до симптоми на астма. Климатиците също така понижават домашните алергени – прах и прахови акари. Важен компонент за предпазване от астматични пристъпи е редовното почистване на въздушния филтър.

Знаете ли, че с климатици у дома е по-сигурно?

Обикновено, когато сме климатизирали дома си, ние се стремим да го изолираме от влиянието на атмосферните условия навън. Държим прозорци и врати затворени. Това води до още една защита на дома от нерегламентиран достъп.

 

Ще има ли у дома по-малко инсекти и паразити?

Колкото и абсурдно да прозвучи, вие можете да предпазите домашния любимец от паразите с климатика. Филтрите на климатика са по-ефективни за предпазване от насекоми, общо казано - инсекти, отколкото отворен прозорец. Това не само защитава вас (и вашите домашни любимци!), но поддържа къщата ви по-чиста.

Знаете ли, че с климатик домът ви става една чудесна зала за упражнения?

Редовните физически упражнения и поддържането на нормално тегло също са важни. Климатиците поддържат прохладна и свежа среда за упражнения на закрито. Ако домът ви е с приятна температура, то вие ще можете да правите физически натоварвания и гимнастика, да ползвате домашни фитнес уреди.

Как климатикът влияе на здравия сън?

Всеки спи по-добре, когато въздухът е прохладен и свеж. Климатиците го осигуряват. Знаем, че се спи по-добре в леко хладна спалня.

Влияят ли климатиците на електрониката от прегряване

Климатиците предпазват електрониката от прегряване. Известно ви е, че в големите data центрове, освен раковете със сървъри и мощни устройства, има ... климатици. Без тях, тази толкова ценна техника би прегряла. У дома, освен човешкото тяло, от охлаждане имат нужда и различните типове електроника – особено компютрите. Прегряването може да доведе до проблеми, най-страшният – загуба на информация.

Как влияе климатизацията на производителността?

Климатиците подобряват производителността на работното място. Имали ли сте случай, в който нищо не ви върви и главата ви е празна, защото е жега. Високата температура в офиса намалява работоспособността. Това се оправя как? С климатици. Климатизираният офис ще подобри комфорта на  служителите и ще запази мисълта им свежа и чиста, в готовност да решат всеки проблем.

Намален риск от дехидраатация

По-ниските температури означават по-малко потене. Чрез потта ние губим част от водата в тялото си. Важно е да стоим хидратирани, когато навън има екстремни температури.

Изберете някое от нашите чудесни предложения!

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения