Кодове и решения

Да се говори за кодове е актуално. Те ни обсебват и вземат спокойствието ни. Особено, ако са се появили на дисплея на климатика съвсем изненадващо. Кодовете и тяхното разчитане са една проява на надеждата, че старият климатик може да продължи да ни върши работа.

Трябва да ли да купя нова машина? Налага ли се точно сега?
Тези въпроси съпровождат ежедневието след всеки голям празник. И то, след като сме се отпуснали и подготвили за безметежни работни дни. Някои дават отговор на тези въпроси като следят календара за ретрограден Меркурий. Други просто се заемат да решат извънредната задача.

В първите дни на Новата година се забелязва „бум“ на търсене на кодове на грешки при различни видове климатици. Множество токови удари и събития, които влияят на деликатната структура на устройството, са предизвикали излишно напрежение. Започва търсене в интернет, откриване на противоречия, самообучение.

Истината е, че понякога е по-добре да се замени старият климатик с нов. Това го пишем отговорно. Ако устройството е излязло от гаранция дори преди един месец, това означава, че всяка профилактика, ремонт, смяна на резервна част се заплаща. При климатици от по-стари серии, откриването на резервна част води до забавяне между 1 и няколко седмици. 

Самото оскъпяване може да е значително, и след няколко месеца да се наложи да се повтори. Ако вашият сервизен инженер е казал, че може да ви струва горе долу колкото климатика, той наверно е прав. Особено, при използване на разсрочено плащане, може да се окаже, че вместо да платите 3 вноски и да имате ново устройство, вие плащате сумата за 3 вноски и ... Да не продължаваме. 

И най-лошото е, че климатиците имат качеството да се скапват или в най-студените, или в най-горещите дни.

Знаете ли разликата между „работя на компютър“ и разработчик на софтуер? В последните години климатиците са съвкупност от платки, контролери и специализиран софтуер. Не рискувайте да правите сами диагностика, без да знаете алгоритъма, по който тя се извършва. Разказваме ви тези истории,  за да спестим ви спестим главоболия и да ви кажем в явна форма: ние ме тук, за да ви помогнем. Заедно можем да преценим кое е по-добро, вкл да проиграем схеми, и да сравним разхода за ремонт, съотнесен към други параметри.

Къде сме?
Отговорът е кратък: близо до Вас!

През есента на 2022 година в Бургас се откри нашият нов офис. Локацията е чудесна. Сградата се намира непосредствено до Новата поща, на 40 метра от кръстовището на Сан Стефано и Стефан Стамболов, точно срещу БСУ. Когато минавате край витрините ще го забележите. Отбийте се при нас.

Много са елементите, които доказват, че Климасити е, една от фирмите с дълъг опит на пазара на климатици и климатични системи. Имаме и търсим отговор на всеки зададен въпрос.

Избрали сме зеления цвят като символ на фирмената политика. Предлаганата техника е с висок енергиен клас, щадяща природата. Внедрените нови технологии осигуряват енергийна ефективност и по-ниски сметки за ток. Едновременно с това комфортът на хората в помещението е гарантиран.

В нашия офис вие ще се почувствате различно. Информационните технологии тук са на почит и от тях се извличаме максималновисок ефект. Ще видите, че по стените не висят прашни климатици. Те са грижливо съхранени в складовете на фирмата

Разглеждането и обсъждането на техниката се случва на голям екран в съвременна офис атмосфера. До вас има специалист, който знае. Дискусиите са свързани с конкретни характеристики и предимства.

Когато е известна целта, тя се постига елегантно. Ще попитате какво е елегантност? Това е намиране на решение, което удовлетворява нуждите от климатизация на помещението чрез иновативен подход.

Една от целите на екипа ни е да помогне за придобиването на нова култура при избор на техника и технологии.

И така, ако в първите дни след Нова година се е наложило да търсите какво означават кода за грешка на дисплея на климатика ви, това може да означава, че има първа проява на симтоми, които да наложат неговата подмяна.  Свържете се с нас, за да преценим заедно как да се решат проблемите. Всичко, което ви трябва да знаете е в страницата за контакти.Cooper&Hunter
Инверторен климатик INVENTOR LEGEND, LDVI - 09WFI / LDVO - 09
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

1619,00лв
с включен безплатен монтаж
Cooper&Hunter
Инверторен климатик INVENTOR LEGEND, LDVI - 12WFI / LDVO - 12
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

1669,00лв
с включен безплатен монтаж
Cooper&Hunter
Инверторен климатик INVENTOR LEGEND, LDVI - 18WFI / LDVO - 18
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

2369,00лв
с включен безплатен монтаж
Cooper&Hunter
Инверторен климатик INVENTOR  LEGEND, LDVI - 24WFI / LDVO - 24
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

2849,00лв
с включен безплатен монтаж

Прочети още

Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения