За качеството на въздуха и качеството на живот

Изборът на Daikin като един от доставчиците на въздухопречистватели и овлажнители в хибридната търговска верига Climacity.bg е резултат от задълбочено проучване. 

Съвременният човек се интересува все повече от качеството на живот. Уредите на Daikin отговарят на изискванията на нашите клиенти.

Изпитанията, които се извършиха в лабораториите на Института “Пастьор де Лил” показаха ефективността на въздухопречиствателите на Daikin по отношение на респираторните вируси.

Въздухопречиствателите на Daikin, MC55W и MCK55W, отстраняват почти 100%, над 99,98%, от човешкия коронавирус HCoV-229E за около 2,5 минути. Този вирус е от едно семейство със SARS-CoV-2 - коронавирусът, който причини пандемията от COVID-19.

Уредите отстраняват и 99,93% от  H1N1, причинител на обикновения грип, за 2,5 минути.

Заключението на учените е, че въздухопречиствателите на Daikin отличен избор в борбата срещу респираторните заболявания.

Ефективността се получава чрез съчетаване на високоефективен електростатичен HEPA филтър и патентованата от Daikin технология Flash Streamer.

Значението на чистотата и качеството на въздуха е безспорно.

В големите населени места, и особено индустриалните центрове, въздухът е силно замърсен. Това поражда необходимост от сериозни мерки за намаляване на вредните емисии и твърдите прахови частици. Дори там, където има обширни паркове и край морето, тежестта на това замърсяване като една от причините за повишената заболеваемост, нараства.

Докато в много големи градове се инсталираха станции, които да следят качеството на въздуха, нашите относително защитени жилища са оставени без наблюдение.

В дома, освен външното замърсяване, което нахлува като резултат от „проветряване“, са налице и фактори като алергени и плесени. Те пораждат трайни алергии.

daikin въздух


Каква е схемата на технологията на Daikin за пречистване на въздуха в помещенията.

Технологията Flash Streamer на Daikin е разработена през 2004 година. Чрез нея се извършва окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини. След това чрез окисляване вирусът безопасен. Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.
CLASH: Прахов филтър улавя летящи частици с прилепналите вредни газове.  Streamer разгражда газовете чрез окисляване.
CYCLE: Дезодориращ филтър абсорбира и разгражда миризмата.
CLEAN: Премахва бактериите от филтъра за събиране на прах, овлажняващия филтър и овлажняващата тава за вода.

Високоефективен HEPA филтърФилтърът ефективно събира прах с електростатични сили. Филтърът може да почиства големи количества въздух. Не се запушва като конвенционалните електростатични филтри.

Йонизирана плазма
Специалният плазмен йонизатор отделя 25.000 йона на cm³ в околната среда. Те се комбинират с частиците във въздуха. Образуват активни елементи, които могат да разграждат спорите на плесени и алергените.


Мощно овлажняване за защита срещу сух въздух и вируси


Версията с овлажнител предотвратява изсъхването на лигавиците. По този начин тя не се превръща в благоприятна среда за развитие на бактерии и вируси. Намалява възможността да заболеем от респираторни заболявания, настинки, грип, поява на кашлица.


Прочети още

Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >
Кои климатици са безшумни?
Кои климатици са безшумни?

Един от често задаваните въпроси, които ни задавате, и са свързани с качествата на климатиците е нивото на шума, който те създават. Важно е да се отбележи, че отговор на този въпрос се дава отделно за вътрешното и външното тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения