Изборът на Daikin, тихите въздухопречистватели и овлажнители

Изборът на Daikin като един от доставчиците на въздухопречистватели и овлажнители в хибридната търговска верига Climacity.bg е резултат от задълбочено проучване. 

Съвременният човек се интересува все повече от качеството на живот. Уредите на Daikin отговарят на изискванията на нашите клиенти.

Изпитанията, които се извършиха в лабораториите на Института “Пастьор де Лил” показаха ефективността на въздухопречиствателите на Daikin по отношение на респираторните вируси.

Въздухопречиствателите на Daikin, MC55W и MCK55W, отстраняват почти 100%, над 99,98%, от човешкия коронавирус HCoV-229E за около 2,5 минути. Този вирус е от едно семейство със SARS-CoV-2 - коронавирусът, който причини пандемията от COVID-19.

Уредите отстраняват и 99,93% от  H1N1, причинител на обикновения грип, за 2,5 минути.

Заключението на учените е, че въздухопречиствателите на Daikin отличен избор в борбата срещу респираторните заболявания.

Ефективността се получава чрез съчетаване на високоефективен електростатичен HEPA филтър и патентованата от Daikin технология Flash Streamer.

Значението на чистотата и качеството на въздуха е безспорно.

В големите населени места, и особено индустриалните центрове, въздухът е силно замърсен. Това поражда необходимост от сериозни мерки за намаляване на вредните емисии и твърдите прахови частици. Дори там, където има обширни паркове и край морето, тежестта на това замърсяване като една от причините за повишената заболеваемост, нараства.

Докато в много големи градове се инсталираха станции, които да следят качеството на въздуха, нашите относително защитени жилища са оставени без наблюдение.

В дома, освен външното замърсяване, което нахлува като резултат от „проветряване“, са налице и фактори като алергени и плесени. Те пораждат трайни алергии.

daikin въздух


Каква е схемата на технологията на Daikin за пречистване на въздуха в помещенията.

Технологията Flash Streamer на Daikin е разработена през 2004 година. Чрез нея се извършва окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини. След това чрез окисляване вирусът безопасен. Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.
CLASH: Прахов филтър улавя летящи частици с прилепналите вредни газове.  Streamer разгражда газовете чрез окисляване.
CYCLE: Дезодориращ филтър абсорбира и разгражда миризмата.
CLEAN: Премахва бактериите от филтъра за събиране на прах, овлажняващия филтър и овлажняващата тава за вода.

Високоефективен HEPA филтърФилтърът ефективно събира прах с електростатични сили. Филтърът може да почиства големи количества въздух. Не се запушва като конвенционалните електростатични филтри.

Йонизирана плазма
Специалният плазмен йонизатор отделя 25.000 йона на cm³ в околната среда. Те се комбинират с частиците във въздуха. Образуват активни елементи, които могат да разграждат спорите на плесени и алергените.


Мощно овлажняване за защита срещу сух въздух и вируси


Версията с овлажнител предотвратява изсъхването на лигавиците. По този начин тя не се превръща в благоприятна среда за развитие на бактерии и вируси. Намалява възможността да заболеем от респираторни заболявания, настинки, грип, поява на кашлица.


Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения