За качеството на въздуха и качеството на живот

Изборът на Daikin като един от доставчиците на въздухопречистватели и овлажнители в хибридната търговска верига Climacity.bg е резултат от задълбочено проучване. 

Съвременният човек се интересува все повече от качеството на живот. Уредите на Daikin отговарят на изискванията на нашите клиенти.

Изпитанията, които се извършиха в лабораториите на Института “Пастьор де Лил” показаха ефективността на въздухопречиствателите на Daikin по отношение на респираторните вируси.

Въздухопречиствателите на Daikin, MC55W и MCK55W, отстраняват почти 100%, над 99,98%, от човешкия коронавирус HCoV-229E за около 2,5 минути. Този вирус е от едно семейство със SARS-CoV-2 - коронавирусът, който причини пандемията от COVID-19.

Уредите отстраняват и 99,93% от  H1N1, причинител на обикновения грип, за 2,5 минути.

Заключението на учените е, че въздухопречиствателите на Daikin отличен избор в борбата срещу респираторните заболявания.

Ефективността се получава чрез съчетаване на високоефективен електростатичен HEPA филтър и патентованата от Daikin технология Flash Streamer.

Значението на чистотата и качеството на въздуха е безспорно.

В големите населени места, и особено индустриалните центрове, въздухът е силно замърсен. Това поражда необходимост от сериозни мерки за намаляване на вредните емисии и твърдите прахови частици. Дори там, където има обширни паркове и край морето, тежестта на това замърсяване като една от причините за повишената заболеваемост, нараства.

Докато в много големи градове се инсталираха станции, които да следят качеството на въздуха, нашите относително защитени жилища са оставени без наблюдение.

В дома, освен външното замърсяване, което нахлува като резултат от „проветряване“, са налице и фактори като алергени и плесени. Те пораждат трайни алергии.

daikin въздух


Каква е схемата на технологията на Daikin за пречистване на въздуха в помещенията.

Технологията Flash Streamer на Daikin е разработена през 2004 година. Чрез нея се извършва окислително разлагане на вредни вещества. Streamer разряда поразява вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, разграждайки и фрагментирайки повърхностните им протеини. След това чрез окисляване вирусът безопасен. Streamer разряда се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.
CLASH: Прахов филтър улавя летящи частици с прилепналите вредни газове.  Streamer разгражда газовете чрез окисляване.
CYCLE: Дезодориращ филтър абсорбира и разгражда миризмата.
CLEAN: Премахва бактериите от филтъра за събиране на прах, овлажняващия филтър и овлажняващата тава за вода.

Високоефективен HEPA филтърФилтърът ефективно събира прах с електростатични сили. Филтърът може да почиства големи количества въздух. Не се запушва като конвенционалните електростатични филтри.

Йонизирана плазма
Специалният плазмен йонизатор отделя 25.000 йона на cm³ в околната среда. Те се комбинират с частиците във въздуха. Образуват активни елементи, които могат да разграждат спорите на плесени и алергените.


Мощно овлажняване за защита срещу сух въздух и вируси


Версията с овлажнител предотвратява изсъхването на лигавиците. По този начин тя не се превръща в благоприятна среда за развитие на бактерии и вируси. Намалява възможността да заболеем от респираторни заболявания, настинки, грип, поява на кашлица.


Прочети още

Как да изберем климатик за малко жилище?
Как да изберем климатик за малко жилище?

Климатизацията на малко жилище може да е истинско предизвикателство.  Представяме марки и модели климатици, подходящи за вас.

Прочети още >
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта

За всяка поръчка направена през сайта през мартенските съботи и недели на 2023 получавате 10% намаление за всички продукти, които не са в промоция.

Прочети още >
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците

Коефициентите COP, EER, SCOP и SEER измерват енергийната ефективност на климатични системи – климатици и термопомпи.

Прочети още >
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric

Днес ще сравним две серии климатици на една от предпочитаните марки в България. Това са Мицубиши електрик EF и LN. Всяка от тях има своите видими и невидими предимства.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения