Препратка към финансови очаквания - цени, пари стоки

Октомври е най-подходящият месец, в който да се осигури отоплението за зимния сезон. Този октомври  е още по-специален. Очаква се климатиците да поскъпнат. Този факт е подчертан от финансовите анализатори, които следят световните пазари.

Цените на електрониката, оттам на бялата и черна техника тръгнаха нагоре още миналата година. Причините са затруднените доставки от производители до търговските вериги, глобалната инфлация, военните действия в различни региони на света. Процесът на поскъпване се засили и с войната в Украйна.

Чиповете качиха цените с 10-20%. Очаква се до края на 2022 те да скочат 5-10%. Самите суровини, необходими за производството на чипове са с 10-20% по-високи. Трудът също върви нагоре успоредно на инфлацията. Най-силно тези фактори влияят на цените на компютрите. Особено силно изразен е процесът при техниката с мощни процесори и видеокарти.

По-слабо и плавно, и все пак забележимо, започнаха да поскъпват домашните електроуреди и автомобилите.

При климатиците се наблюдава силно повишаване на търсенето. Причината е, че засега те се очертават като най-евтин начин на отопление за следващия зимен сезон. Цените са сравнително спокойни, като се очаква да се повишат с 10-15%.

Екипът на Climacity.bg предприе мерки за осигуряване на достъпна климатична техника на своите клиенти. Освен класическите и най-широко разпространени марки климатици, започнахме доставката на климатици от производители, които поддържат сравнително постоянни цени. Поддържаме складова наличност както на бюджетни уреди, така и на климатици в по-високи ценови категории.

Ще ви информираме редовно за нови наличности и марки. Октомври е месецът, в който да изберете и закупите климатик и ние сме вашите хора – онлайн и в новия ни магазин в Бургас.

И няколко предложения, които ще направят избора по-лесен.

Прочети още

Как да изберем климатик за малко жилище?
Как да изберем климатик за малко жилище?

Климатизацията на малко жилище може да е истинско предизвикателство.  Представяме марки и модели климатици, подходящи за вас.

Прочети още >
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта

За всяка поръчка направена през сайта през мартенските съботи и недели на 2023 получавате 10% намаление за всички продукти, които не са в промоция.

Прочети още >
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците

Коефициентите COP, EER, SCOP и SEER измерват енергийната ефективност на климатични системи – климатици и термопомпи.

Прочети още >
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric

Днес ще сравним две серии климатици на една от предпочитаните марки в България. Това са Мицубиши електрик EF и LN. Всяка от тях има своите видими и невидими предимства.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения