Препратка към финансови очаквания - цени, пари стоки

Октомври е най-подходящият месец, в който да се осигури отоплението за зимния сезон. Този октомври  е още по-специален. Очаква се климатиците да поскъпнат. Този факт е подчертан от финансовите анализатори, които следят световните пазари.

Цените на електрониката, оттам на бялата и черна техника тръгнаха нагоре още миналата година. Причините са затруднените доставки от производители до търговските вериги, глобалната инфлация, военните действия в различни региони на света. Процесът на поскъпване се засили и с войната в Украйна.

Чиповете качиха цените с 10-20%. Очаква се до края на 2022 те да скочат 5-10%. Самите суровини, необходими за производството на чипове са с 10-20% по-високи. Трудът също върви нагоре успоредно на инфлацията. Най-силно тези фактори влияят на цените на компютрите. Особено силно изразен е процесът при техниката с мощни процесори и видеокарти.

По-слабо и плавно, и все пак забележимо, започнаха да поскъпват домашните електроуреди и автомобилите.

При климатиците се наблюдава силно повишаване на търсенето. Причината е, че засега те се очертават като най-евтин начин на отопление за следващия зимен сезон. Цените са сравнително спокойни, като се очаква да се повишат с 10-15%.

Екипът на Climacity.bg предприе мерки за осигуряване на достъпна климатична техника на своите клиенти. Освен класическите и най-широко разпространени марки климатици, започнахме доставката на климатици от производители, които поддържат сравнително постоянни цени. Поддържаме складова наличност както на бюджетни уреди, така и на климатици в по-високи ценови категории.

Ще ви информираме редовно за нови наличности и марки. Октомври е месецът, в който да изберете и закупите климатик и ние сме вашите хора – онлайн и в новия ни магазин в Бургас.

И няколко предложения, които ще направят избора по-лесен.

Прочети още

Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи
Климатизирането е важно за модернизацията на старите къщи

Нашият екип има повече от 20 години опит в монтажа на климатични системи. Имали сме възможност да работим на различни обекти - от нови, съвременни сгради до стари къщи с историческо значение. 

Прочети още >
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg
Още един дом на морето е климатизиран от Climacity.bg

Нашите хора, които монтират климатици, ежедневно се справят с тегави места и понякога се изискват акробатични умения или алпинистки страсти, за да се завият два болта. Какво е ежедневието без емоции?!

Прочети още >
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения