Топлината през зимата и нейната цена

Тази година очакването на първия сняг е още по-вълнуващо. В края на август пресмятаме цената на зимата. Според специалисти, тя ще е най-уютна и приятна, най-поносима, ако изберем отопление на климатик.
 
Цените на газа в Европа скочиха в отговор на новината от края на предходната седмица за пълното затваряне на „Северен поток - 1“ за няколко дни. Съобщението отново изведе на преден план опасенията от по-продължително спиране на доставките и хвърли страните в Европа в неведение.
 
Централното парно, като резултат от динамиката на цената на природния газ, ще е няколко пъти по-скъпо от отопление на климатик.

Еднофамилните къщи и малки сгради би следвало да изберат за отопление термопомпа въздух-вода. За големи сгради този вариант не е подходящ.
 
Истината е, че за разлика от  други години, дори експертите не се наемат да пресмятат предимствата на един или друг източник на топлина. Те обаче единодушно твърдят, че и този сезон климатиците ще са най-предпочитаните уреди за отопление.

При покупката на климaтик се вземат прeдвид обемът на пoмeщeниeтo, характеристиките на конкретната система, разходът на енергия и нивoтo нa шумa.

Хиперинверторните климатици са най-предпочитани. Те са с най-висок коефициенти на трансформация при отопление и охлаждане.  Означава, че при един и същи разход, ефективността им е най-голяма. Началната инвестиция е по-висока. Едновременно с това, тя се компенсира с времето.

Препоръчваме, преди монтаж на климатик, жилището да се изолира. Друг съвет от нас – изберете климатик с „аванс“ по отношение на характеристиките. Нека да е предвиден за една идея по-тежки условия – да работи при по-ниска външна температура и при по-голям обем. Така уредът ще работи безпроблемно и без претоварване на компресора и в мразовитите дни.

Ние в Climacity предлагаме решение за всеки бюджет. Свържете се с нас за повече информация.
GREE
Хиперинверторен климатик GREE Soyal GWH09AKC-K6DNA1A
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

2338,00лв
с включен безплатен монтаж
GREE
Хиперинверторен климатик GREE Soyal II GWH12AKCXD-K6DNA1A
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

2387,00лв
с включен безплатен монтаж

Прочети още

Какво е сплит система? Какви сa предимствата?
Какво е сплит система? Какви сa предимствата?

Сплит система е термин, който се използва в климатизацията. Сплит системи са най-често срещаните климатични системи, каквито срещаме в ежедневието. Те се състоят от две основни части - вътрешно тяло и външно тяло.

Прочети още >
Кои климатици са безшумни?
Кои климатици са безшумни?

Един от често задаваните въпроси, които ни задавате, и са свързани с качествата на климатиците е нивото на шума, който те създават. Важно е да се отбележи, че отговор на този въпрос се дава отделно за вътрешното и външното тяло.

Прочети още >
Как да купим климатик онлайн?
Как да купим климатик онлайн?

Когато потребителите търсят климатик в търсачки като Google и Bing, те използват ключови думи и фрази. Последните описват типа на климатика, характеристики – филтри, ниво на шум или капацитет, марка или ценови клас.

Прочети още >
Какво знаем за Veissmann Group?
Какво знаем за Veissmann Group?

Veissmann Group е бранд с дългогодишна история от успехи. Има имидж на производител на висококачествени уреди, системи и цялостни решения за климатизация, които улесняват живота на хората и гарантират оптимален комфорт в дома и офиса.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения