Топлината през зимата и неговата цена

Тази година очакването на първия сняг е още по-вълнуващо. В края на август пресмятаме цената на зимата. Според специалисти, тя ще е най-уютна и приятна, най-поносима, ако изберем отопление на климатик.
 
Цените на газа в Европа скочиха в отговор на новината от края на предходната седмица за пълното затваряне на „Северен поток - 1“ за няколко дни. Съобщението отново изведе на преден план опасенията от по-продължително спиране на доставките и хвърли страните в Европа в неведение.
 
Централното парно, като резултат от динамиката на цената на природния газ, ще е няколко пъти по-скъпо от отопление на климатик.

Еднофамилните къщи и малки сгради би следвало да изберат за отопление термопомпа въздух-вода. За големи сгради този вариант не е подходящ.
 
Истината е, че за разлика от  други години, дори експертите не се наемат да пресмятат предимствата на един или друг източник на топлина. Те обаче единодушно твърдят, че и този сезон климатиците ще са най-предпочитаните уреди за отопление.

При покупката на климaтик се вземат прeдвид обемът на пoмeщeниeтo, характеристиките на конкретната система, разходът на енергия и нивoтo нa шумa.

Хиперинверторните климатици са най-предпочитани. Те са с най-висок коефициенти на трансформация при отопление и охлаждане.  Означава, че при един и същи разход, ефективността им е най-голяма. Началната инвестиция е по-висока. Едновременно с това, тя се компенсира с времето.

Препоръчваме, преди монтаж на климатик, жилището да се изолира. Друг съвет от нас – изберете климатик с „аванс“ по отношение на характеристиките. Нека да е предвиден за една идея по-тежки условия – да работи при по-ниска външна температура и при по-голям обем. Така уредът ще работи безпроблемно и без претоварване на компресора и в мразовитите дни.

Ние в Climacity предлагаме решение за всеки бюджет. Свържете се с нас за повече информация.

Прочети още

EMURA - дизайнерските климатици на Дайкин
EMURA - дизайнерските климатици на Дайкин

Какви са предимствата на най-награждаваната серия на Дайкин?

Прочети още >
Избор на правилното място за монтаж на климатик
Избор на правилното място за монтаж на климатик

Вече разказахме за това, колко е важно капацитетът на уреда да е правилният. Има и множество други фактори. Например мястото, на което се монтира.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения