Въпроси, които често си задаваме при търсене на нов климатик

Съвременните информационни канали дават възможност за по-добра осведоменост преди покупка на уреди. Потребителите имат възможност да изберат подходяща марка климатик, да сравнят цени и, в крайна сметка, да направят информиран избор.

Независимо от това, препоръчително е да потърсите  експертно мнение. Ние в КЛИМАСИТИ сме професионалисти с опит над 25 години. Ще ви помогнем да изберете точния климатик за вашите нужди.

Има въпроси, които често се задават. По-долу даваме отговори на 4 от тях.

Колко мощен климатик да закупя за моя дом или офис?

Предварително ще отговорим, че тук има особеност, която често се пропуска. Различните марки и модели имат специфични препоръчани обеми в различните държави. Съветваме ви да правите проверка само в специализирани български сайтове за климатици. Ние сме винаги насреща, за да ви отговорим. Свържете се с нас.

От друга страна, често се прави грешка и се съобщава площта на помещението. По принцип капацитетът на един климатик се определя на обем. Подгответе се с трите размера на помещението, и наш консултант ще ви помогне да се ориентирате в многообразието от уреди.

Като цяло, не съществува универсален отговор въпроса по-горе. Размерът и мощността на климатика зависят от редица фактори, като големина на помещението, изложение, слънчеви часове, изолация и саниране. Не на последно място, климатът играе важна роля. 

Препоръчваме да се консултирате с професионалист. Пишете в чат-а на нашия сайт.

Колко често трябва да се почиства климатика?

Честотата на почистване на климатика зависи от прости, и в същото време важни фактори. Местоположение на вътрешното и външното тяло, запрашеност на средата, качеството на въздуха в помещението и навън. Специалистите съветват филтърът на климатика да се почиства поне веднъж месечно.

Едновременно с това, разгледайте упътването, което е пристигнало заедно с вашата машина. За поддържане на оптималната работа на устройството и осигуряване на здравословна атмосфера, филтрите трябва да се почистват редовно. Така се отстраняват прах, алергени и бактерии.

Следва един фундаментален въпрос, които и следвало да е първи. Той обаче се пропуска, защо в днешно време почти всички климатици са инверторни. 

Какво е инверторен климатик?

Инверторен климатик е този, който може да регулира скоростта на компресора си според нуждите на помещението и зададения режим. Този тип климатични системи постигат желаната температура по-бързо и я поддържат по-ефективно в дългосрочен период. Инверторните климатици пестят до 27% електроенергия. Те са по-икономични и по-екологични. Вижте повече информация в нашия блог Още за предимствата на инверторните климатици?

Колко често трябва да се прави профилактика на един климатик?

Честотата на профилактика зависи от средата и условията, в които работи системата. Друг фактор е препоръката на производителя. Нашият професионален съвет е - годишен профилактичен преглед

Тук не засегнахме въпроса за финансовото изражение на покупката. При нас има както бюджетни решения, така и луксозни дизайнерски климатици. Всичко зависи от това, какво е нужно за вашия случай.

За оферта и приятни изненади, за условия за монтаж, промоции и отстъпки, свържете се с нас. 

Телефон: (+359) 893 02 3984 или пишете в чата.

Прочети още

Как да изберем климатик за малко жилище?
Как да изберем климатик за малко жилище?

Климатизацията на малко жилище може да е истинско предизвикателство.  Представяме марки и модели климатици, подходящи за вас.

Прочети още >
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта
Всяка събота и неделя на март - получавате отстъпка за всяка поръчка през сайта

За всяка поръчка направена през сайта през мартенските съботи и недели на 2023 получавате 10% намаление за всички продукти, които не са в промоция.

Прочети още >
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците
Как се измерва енергийната ефективност на климатиците

Коефициентите COP, EER, SCOP и SEER измерват енергийната ефективност на климатични системи – климатици и термопомпи.

Прочети още >
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric
Сравнение на две серии климатици на Mitsubishi Electric

Днес ще сравним две серии климатици на една от предпочитаните марки в България. Това са Мицубиши електрик EF и LN. Всяка от тях има своите видими и невидими предимства.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения