Как да изберем климатици за хотел край морето

В първите месеци на година хората край морето се подготвят за лято 2023.  Ремонтите започват още в последните дни на януари. Смяната на бяла и черна техника е следващата стъпка. Препоръчително е мястото на уредите да е предварително определено. Особено що се отнася до климатиците. Направете всичко възможно да е ясно къде ще бъдат монтирани преди старта или по време на ремонта. Така ще има възможност да се направят канали и проходи, да се предвиди отстояние.

Нашите съвети са към тези, които ще търсят климатици в Несебър и Слънчев бряг, Созопол и Приморско, други населени места по крайбрежието.

При избор на климатици за хотели край морето и за жилища, е важно да се вземат предвид допълнителни фактори.

Първо, не само на морския бряг, климатичните условия на местността и географското местоположение на хотела. Климатът край морето обикновено е по-влажен и има колебания на температурата. Има почти постоянен вятър, който сменя посоката си поне 2 пъти в денонощие.

Второ, и много важно, са големината на стаите и общите помещения в хотела. По техния обем се определя необходимият капацитет на климатичната система. Отчетете големината на хотела и броя на стаите. Ние можем да ви помогнем да изберете подходяща техника, така, че да се покрият всички зони на хотела.

Трето – при обществените сгради е важно климатиците да бъдат надеждни и безопасни. Те трябва да отговарят на определени стандарти. Трябва да имат функционалност, които ги правят безопасни за употреба от гостите на хотела.

Четвърто, климатиците за хотели трябва да бъдат лесни за управление и поддръжка. Редовното поддръжане и почистване е необходимо за тяхната дълготрайна работа и оптимално функциониране.
 
За хотелите е препоръчително да се избират климатици с висок капацитет и енергийна ефективност. Те осигурявят оптимална температура в големи помещения и пестят енергия. Марките, които предлагат уреди от този клас са Daikin, Mitsubishi Electric, Panasonic , Gree и други. Тези марки предлагат климатични системи, които са енергоефективни, надеждни и безопасни. Има специални системи, които са предназначени за хотели, бизнес центрове и административни сгради. Те имат голям обхват на работа и капацитет за големи обеми.

Когато говорим за хотели в Несебър и Слънчев бряг, там е необходимо да се има предвид климатичната зона. За райони с морския климат, е препоръчително да се избират климатици с висока устойчивост на корозия. Такива са марките климатици Дайкин, Мицубиши Електрик, Фуджицу.

Mitsubishi Electric, например, предлага системи, които могат да поддържат постоянна температура и влажност. Те имат вградени сензори за измерване на температурата и влажността на въздуха.

Daikin също предлага инверторни системи, които са икономични и могат да регулират температурата и влажността на въздуха. Panasonic също изнесе на пазара климатици с висока енергийна ефективност, които са подходящи за хотели край морето.

Климатизацията в хотелите е много съществен елемент, който определя комфорта на гостите. Той влияе положително върху имиджа на мястото възможността да се предлага качествено настаняване.

За поддържане на оптимален комфорт в стаите за настаняване, препоръчваме да се избират инверторни климатични системи. При тях се регулират температурата и влажността на въздуха с голяма прецизност. Уредите са по-икономични и по-тихи, което е важно за хората, които са на почивка.
 
Нашият съвет е да инвестирате в подходящи климатици. Особено през месеците февруари и март, те обикновено се предлагат на преференциални цени. Очакванията тази година са за повишаване на цената на техниката поради икономическото положение в света.
NIPPON
Инверторен климатик  Cooper&Hunter CH-S18FTXE-NG Alpha
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

2049,00лв
с включен безплатен монтаж
Cooper&Hunter
-15 %
Инверторен климатик INVENTOR MFVI32-09WFI / MFVO32-09, COMFORT
Wi-Fi управление

Wi-Fi
управление

С включен монтаж

С включен
монтаж

1614,15лв 1899,00 лв
с включен безплатен монтаж

Прочети още

Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?
Стават ли градовете по-горещи като резултат от климатизацията?

В горещите летни дни климатиците създават благодат и приятна атмосфера в офиса и вкъщи.

Прочети още >
Какво е мултисплит система за климатизация?
Какво е мултисплит система за климатизация?

Мултисплит система е вид климатична система, която позволява едно външно тяло  да бъде свързано с няколко вътрешни тела.

Прочети още >
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg
Соларни панели и фотоволтаици от climacity.bg

В последните години, освен продажба, монтаж и поддръжка на климатици, Climacity.BG развива дейност по продажба и монтаж на соларни панели, фотоволтаични системи.

Прочети още >
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin
Топла вода от климатика - решение с иновативна технология на Daikin

Когато говорим за климатизация и топла вода, мисълта ни тръгва в различни посоки. Иновативният Мулти+ на Дайкин дава елегатно решение на двете задачи едновременно. При това ги обединява с една система.

Прочети още >

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Climacity и неговите специални предложения